Üniversitemiz UI GreenMetric 2023 Sıralamasında Dünya’nın En Çevreci 85. Üniversitesi

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji ve iklim değişikliği, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Üniversitemiz, 1183 üniversitenin sıralandığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 85. sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında ise sıralamaya giren 98 üniversite içerisinde 3. sırada yer almıştır. Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan UI GreenMetric sıralamasında üniversitemiz 2023 yılı toplam puanını 8260’den 8460’a yükseltirken, Yapı ve Altyapı kategorisinde 1325’den 1350’e, Enerji ve İklim Değişikliği kategorisinde 1535’den 1610’e, Eğitim ve Araştırma Kategorisinde 1575’den 1675’e yükseltmiştir. Türkiye üniversiteleri arasında Yapı & Altyapı ve Ulaşım Kategorilerinde 4. Sırada yer alma başarısı göstermiştir.

UI GreenMetric platformu 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulmuştur. UI GreenMetric Sıralaması, üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırmaktadır. UI GreenMetric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. ERÜ eğitim, araştırma ve topluma hizmet boyutlarında şehrimize ve ülkemize üst düzeyde katkı sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürütmekte ve bu alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimize ve mensuplarımıza nezih ve yaşanılabilir ortamlar sunmak için yeşil kampüs, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamaların iyileştirilerek yaygınlaştırılması için de önemli faaliyetler yürütülmektedir. Üniversitemizin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili faaliyetlerine https://surdurulebilirlik.erciyes.edu.tr/ adresinden erişilebilir. Üniversitemizin gelişiminde ve başarılarında emeği geçen tüm mensuplarımıza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.